Sabadell, urbe de trabajo, ha rebasado los 100.000 habitantes (1962)


Foto : La Vanguardia. Urbanitzacio del Poligon de La Concordia
El 27/05/1962 La Vanguardia publica un reportatge sobre l'actualitat de la ciutat, amb una entrevista amb l'alcalde de l'època, el Sr. Antoni Llonch. El titular ens anuncia que la ciutat ja ha passat dels 100.000 habitants (la meitat que ara), malgrat aquesta xifra ja es va assolir al final dels anys 50.


L'article enumera els problemes que aquest boom demogràfic ha provocat: la manca de vivenda i els problemes urbanístics (per exemple, la separació en 2 de la ciutat per la via del tren).


Respecte al tema de la vivenda, es calcula que manquen 6.000 habitatges per poder cobrir la demanda i enderrocar les barraques on estan vivint moltes de les persones immigrades acabades d'arribar. L'article s’il•lustra amb fotografies del nou polígon de La Concòrdia. "El Ayuntamiento vallesano propugna la construcción en altura para evitar la gran extensión de la ciudad donde prevalece el tipo de vivienda de una sola planta".

L'article, així mateix , indica com un gran problema, la via del tren que parteix la ciutat en 2 (ocupava el que avui és la Gran Via i aquesta no es va construir i resoldre aquest tema fins quasi 15 anys després) A Sabadell hi ha 7 passos a nivell i els cursen cada dia 24.000 vehicles i als últims 3 anys s'han produït 17 morts i 3 ferits molt greus).

Finalment, l'Alcalde anuncia la creació de la Mancomunitat Sabadell-Terrassa, avançant els projectes, ja decidits, de construcció dels instituts Egara i Arrahona.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada