INAUGURACIO DE LA NOVA CREU ALTA (1967)


El 20 d’agost de 1967 es va inaugurar l'Estadi de la Nova Creu Alta.
La notícia apareix a la portada de El Mundo Deportivo del dia, i tot plegat sembla que va ser un gran esdeveniment per a la ciutat.

La crònica diu "Sabadell está pisando muy fuerte en la vida y en el deporte. Sabadell alienta y vive por las múltiples facetas de su prestigio y mucho antes que otras ciudades, sin duda más importantes pero no más entusiastas y voluntariosas, ha tenido el singular acierto de crear una politica municipal de deportes y de seguirla con la misma decisión, con el mismo denodado afán. que supo luchar. cuando ello fue necesario, por el prestigio de su Industria."



Sembla ser que l’alcalde de l’època (el Sr.Borrull) era un entusiasta de l’esport i gran amic d’en Samaranch. A ells dos es deu el 'nomenament' de 'Sabadell ciudad piloto del deporte español' (que sona a ranci, però ens en deien i encara no entenc ben bé perquè)

El nou Estadi és un encàrrec de l'Ajuntament: "Un arquitecto municipal, don Gabriel Eracons, ha realizado la obra, por encargo del Ayuntamiento. Por algo es un estadio municipal, del que disfrutará,con el pago de un arriendo, el Centro de Deportes de Sabadell" . La crónica de El Mundo Deportivo es fa ressò de la modernitat de les instal•lacions i de les ganes i esforç de tothom per fer realitat el nou Estadi."No puede usted hacerse una idea de cómo han trabajado todos. Hay quien para realizar la obra lleva casi más de quince días sin dormir. La inauguracion será sensacional"

L'Estadi va ser inaugurat amb un partit entre el F.C.Barcelona i el C.E.Sabadell, que varen guanyar aquests últims per 1-0, tal com indica la crònica de La Vanguardia del 22 d’agost de 1967. Aquell va ser un dia de festa per a la ciutat "LA INAUGURACIÓN DEL NUEVO ESTADIO MUNICIPAL DE SABADELL TUVO INUSITADA BRILLANTEZ" . A la celebració es varen afegir una gran quantitat de sabadellencs i un gran número de personalitats. Juan Antonio Samaranch va fer el xut d’honor.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada